Pico de gallo met guacamole

Pico de gallo met guacamole

pico de gallo : Handje koriander, grof gehakt 1 rode ui fijn gehakt 2 tomaten van goede kwaliteit zest en sap van een limoen 1 teen knoflook geperst flinke maal peper Pel en snipper de uien heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Hak de...

Gemarineerde tomaten salade met burrata

Gemarineerde tomaten salade met burrata

ingrediënten 350 gram kleine tomaatje in blokjes 1/2 rode ui, fijngesnipperd 2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 el (noten)azijn* 1/2 el kristalsuiker 1/2 tl versgemalen peper 1/2 tl grofgemalen zeezout 1/2 teen...

Rundvleessalade

Rundvleessalade

500 gram riblappen 1 kilo kruimige aardappelen 200 gram erwten 3 wortels 4 eieren erdoor en 3 voor de garnering 2 sjalotjes 10 cherry tomaatjes voor de garnering pakje ham voor de garnering 2 runder bouillon blokjes 2 tenen knoflook 1/2 pot zilveruitjes 1 pot...

Sardijnse malloreddus alla campidanese

Sardijnse malloreddus alla campidanese

400 g malloreddus 1 grote ui 60 ml olijfolie flinke maal peper 400 g verse Italiaanse worst 1 tl venkelzaad kokertje saffraandraadjes 400 g gepelde tomaten 150 ml goede rode wijn 1 blaadje laurier 100 g pecorino Los de saffraan op in de rode wijn en zet opzij. Pel en...

Pasta met verse pesto, spinazie en wintererwt

Pasta met verse pesto, spinazie en wintererwt

300 gr spinazie 200 gram wintererwt 100 gram rucola pasta naar keuze 200 ml kookroom 1 citroen 50 gram pijnboompitten 2 tenen knoflook 50 gr parmezaan 6 el olijfolie 30 gr basilicum Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster ondertussen de...

Italiaanse bonenstoof met worst & palmkool

Italiaanse bonenstoof met worst & palmkool

2 el olijfolie 4 braadworsten, in vieren 2 rode uien, in parten 1 venkel, in parten 140 g tomatenpuree 2 tl venkelzaad 690 g passata (1 fles) bosje verse Italiaanse kruidenmix, bij elkaar gebonden 1 paddenstoelbouillonblokje 200 g palmkool zonder nerf, in stukjes (of...

Carpaccio met crème van Parmezaanse kaas en rucolapesto

Carpaccio met crème van Parmezaanse kaas en rucolapesto

3 pakken AH Excellent greenfields carpaccio met truffelmayonaise 80 g pijnboompitten 50 g Parmigiano Reggiano-poeder 80 ml extra vierge olijfolie 150 g mascarpone 80 g rucola 1 teen knoflook 2 el water 3 el balsamico azijn Voeg het zakje pijnboompitten uit de...

Stoofperen

Stoofperen

1 KG stoofperen (Gieser Wildeman) 2 flessen rode wijn 50 gram suiker 1 sinaasappel (de schil) 3 kaneelstokje 4 kruidnagels 3 steranijs 1 citroen ((de schil)) 1 laurierblaadje Schil de peren, laat de stelen eraan zitten. Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker,...

Courgette ricotta taartje

Courgette ricotta taartje

5 linten courgette 40 gram ricotta parmazaanse kaas geraspt knoflook kleine trostomaatjes basilicum 2 eidooiers avocado olie Grill de trosjes tomaten aan de takjes onder de grill in de oven tot ze openspringen. Laat ze buiten de oven afkoelen. Snij de courgette in...

Kruidige pruimenchutney

Kruidige pruimenchutney

  2 kl gewassen pruimen, ontpit 400 gr rode uien, gesnipperd 4 teentjes knoflook, gehakt 30 gr verse gember geraspt 1 groene chilipeper, zonder zaad, in ringen 2 el neutrale olie 1 tl kaneelpoeder 2 tl korianderpoeder 2 tl komijnpoeder 0,5 tl cayennepeper 4...

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

800 g rundergehakt paneermeel naar wens 2 el mosterd 1 el paprikapoeder gerookt 1 ei Bosje platte peterselie, fijngehakt 4 tenen knoflook 3 paprika’s, kleur naar wens in blokjes 400 gr kastagne champignons 2 uien 1 rode peper 1 teen knoflook, uitgeperst 140 g...

Italiaanse soep met Parmezaanballetjes

Italiaanse soep met Parmezaanballetjes

75 gram Parmezaanse kaas 800 gram rundergehakt 100 gram mager gerookt spek (in blokjes) 4 teentjes knoflook (gehakt) 2 uien (gesnipperd) 1 sjalotje (om de balletjes kort in te bakken) 2 blikjes tomatenpuree (140 g) 2 kleine winterwortel (in dunne plakjes) 3 stengels...

Truffelpasta met kastagne champignons

Truffelpasta met kastagne champignons

350 g tagliatelle 2 el olijfolie 2 el boter 2 sjalotjes fijngesnipperd 1 teen knoflook 4 takjes tijm gerist 350 g kastanjechampignons in plakjes en/of kwarten 125 ml droge witte wijn 1 potje truffeltapenade goede kwaliteit, minimaal 3% truffel 75 ml volle slagroom...

Heerlijke tomatensoep met balletjes

Heerlijke tomatensoep met balletjes

2 kilo tomaten naar keuze 2 uien 1 sjalot (voor de gehaktballen) 3 tenen knoflook 1 wortel 1 rode paprika 1 rode peper 5 stengels bleekselderij 140 g tomaten puree 40 gram verse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, salie) 3 takjes basilicum 200 ml water 2 bouillon...

Zelfgemaakte pastasaus

Zelfgemaakte pastasaus

600 gram tomaten 2 uien halve courgette 1 rode paprika 4 tenen knoflook 140 gram tomaten puree 3 stengen bleekselderij verse oregano verse tijm verse rozemarijn verse basilicum 1 rode peper 200 ml goede bouillon Snipper de ui en de knoflook en zet even apart. Snijd de...

Gehaktballen met champignons, witte bonen en mozzarella

Gehaktballen met champignons, witte bonen en mozzarella

4 kastanje champignon’s 250 ml goede runder bouillon 650 gram rundergehakt snuf bloem 1 ei 3 tenen knoflook 2 el oregano Grof gemalen peper 2 el olijfolie 2 blikken cannellinibonen uit blik afgespoeld en uitgelekt 10 bladeren palmkool 200 gram verse mozzarella...

De lekkerste Gazpacho

De lekkerste Gazpacho

Wat is er nou lekkerder dan op een warme zomeravond een ijskoude Gazpacho te eten. 800 gram tomaten 1 ui 3 tenen knoflook 7 snack komkommers 1 rode paprika 1 groene paprika 1,5 tl komijn 1,5 tl paprika poeder flinke maal grove peper 6 el olijfolie 3 el rode wijn azijn...

Aubergine met chermoula

Aubergine met chermoula

Flinke scheut olijfolie 2 aubergines, schoongemaakt en in blokjes (of 1 aubergine en 1 courgette) 1 grote ui, in dunne ringen 4 teentjes knoflook 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kaneel 1 theelepel paprikapoeder, mild ½ rode paprika, zaadjes en zaadlijsten...

Tomatensalade met granaatappelmelasse

Tomatensalade met granaatappelmelasse

600 gr tomaten, kerstomaatjes of romaatjes 2 groene Turkse pepers, in dunne ringetjes 1 grote rode ui, in dunne halve ringen 2 tl sumak 4 el granaatappelmelasse zeezout extra vergine olijfolie 100 gr walnoten, grofgehakt, ter garnering Snijd grote tomaten in blokjes...

Superzachte courgettes met harissa en citroen

Superzachte courgettes met harissa en citroen

Bron : Flavour – Yotam Ottolenghi 1 kg courgettes, in dunne plakjes 85 ml olijfolie 6 tenen knoflook, in dunne plakjes 1 el rozenharissa 1 rode chilipeper, fijngehakt ½ ingemaakte citroen, fijngehakt 1½ eetlepel citroensap 10 gr basilicum Plaats een hapjespan met...

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel