Een kleurrijke salade vol winterse smaken – lekker fris, een beetje zoet en bomvol groenten en fruit die je zo uit je wintermoestuin (of van de markt) kunt plukken.
Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)?
-
1 sjalotje
-
Een scheutje natuurazijn + 1 theelepel suiker
-
2 gekookte bieten, in blokjes gesneden
-
6 flinke handen gemengde sla (denk aan veldsla, winterpostelein, rucola)
-
2 handjes granaatappelpitjes
-
4 walnoten, grof verkruimeld
-
Ongeveer 20 blokjes feta
-
2 mandarijnen, in partjes
Voor de dressing:
-
3 eetlepels goede olijfolie
-
1 eetlepel azijn
-
1 eetlepel ahornsiroop
-
1 theelepel Dijonmosterd
-
Flinke draai zwarte peper
Zo maak je ‘m:
-
Begin met de sjalot: snijd in dunne ringetjes en laat deze even marineren in een schaaltje met een scheutje azijn en een theelepel suiker. Zo worden ze lekker zacht en een tikje zoetzuur.
-
Leg de gemengde sla in een grote schaal of kom. Verdeel daar de blokjes biet, partjes mandarijn, granaatappelpitjes, stukjes feta, walnoten én de gemarineerde sjalot overheen.
-
Meng voor de dressing de olijfolie, azijn, ahornsiroop, mosterd en peper in een kommetje tot een glad geheel.
-
Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade en schep alles voorzichtig om.
Tip uit de tuin: Heb je nog veldsla of winterpostelein staan? Perfecte bladgroenten voor deze tijd van het jaar – zacht, fris en ideaal voor een wintersalade als deze!