Een kleurrijke salade vol winterse smaken – lekker fris, een beetje zoet en bomvol groenten en fruit die je zo uit je wintermoestuin (of van de markt) kunt plukken.

Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)?

  • 1 sjalotje

  • Een scheutje natuurazijn + 1 theelepel suiker

  • 2 gekookte bieten, in blokjes gesneden

  • 6 flinke handen gemengde sla (denk aan veldsla, winterpostelein, rucola)

  • 2 handjes granaatappelpitjes

  • 4 walnoten, grof verkruimeld

  • Ongeveer 20 blokjes feta

  • 2 mandarijnen, in partjes

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels goede olijfolie

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 theelepel Dijonmosterd

  • Flinke draai zwarte peper

Zo maak je ‘m:

  1. Begin met de sjalot: snijd in dunne ringetjes en laat deze even marineren in een schaaltje met een scheutje azijn en een theelepel suiker. Zo worden ze lekker zacht en een tikje zoetzuur.

  2. Leg de gemengde sla in een grote schaal of kom. Verdeel daar de blokjes biet, partjes mandarijn, granaatappelpitjes, stukjes feta, walnoten én de gemarineerde sjalot overheen.

  3. Meng voor de dressing de olijfolie, azijn, ahornsiroop, mosterd en peper in een kommetje tot een glad geheel.

  4. Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade en schep alles voorzichtig om.

Tip uit de tuin: Heb je nog veldsla of winterpostelein staan? Perfecte bladgroenten voor deze tijd van het jaar – zacht, fris en ideaal voor een wintersalade als deze!

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel