🌱 Pastasalade met tuinbonen, courgette & rode pesto
Heb je verse tuinbonen uit de moestuin en een courgette die nét geoogst is? Dan is dit recept perfect. Deze zomerse pastasalade zit boordevol smaak en is heerlijk als lunch, picknickgerecht of makkelijke avondmaaltijd. En natuurlijk gebruiken we zoveel mogelijk uit...
🌿 Asperges op klassieke wijze met kruidige bieslook-roomsaus
Het aspergeseizoen is misschien wel het mooiste moment van het voorjaar. Zeker als je ze vers uit de volle grond kunt halen of op de markt een mooi bosje scoort. In dit recept geven we de klassieke witte asperge alle eer die hij verdient – met een romige saus vol...
El gazpacho de mi tia
Één rode ui in de keukenmachine fijn maken vervolgens licht fruiten in gezouten roomboter. Eén zoete aardappel 🍠 in kleine blokjes en 4 stengels bleekselderij in stukjes van +|_ 5cm. even voorkoken. Een pond (bv. Tasti) tomaten 🍅 🍅 🍅, drie puntpaprika’s (bv rood,...
Curry met ballen!
Een geurige, huisgemaakte curry vol verse ingrediënten, verwarmende specerijen en sappige gehaktballetjes – dit is comfort food met een Aziatische twist. Lekker met knapperige peultjes, gebakken paksoi en een flinke lepel basmatirijst. Geen pakje te bekennen, gewoon...
Gebraden kogelbiefstuk met kersensaus en gesmoorde pastinaken
1 kilo kogelbiefstuk 2 sjalotten (grof gesneden) 1 schijfje gember (1/2 cm) 1 el olijfolie 200 ml rode wijn 100 ml rode port 300 ml krachtige gevogeltefond 2 el amarenenkersen 0,5 el balsamico azijn 1 tl boter300 ml krachtige gevogeltefond 4 kleine pastinaken 2 el...
Winterse salade met biet, mandarijn en feta
Een kleurrijke salade vol winterse smaken – lekker fris, een beetje zoet en bomvol groenten en fruit die je zo uit je wintermoestuin (of van de markt) kunt plukken. Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)? 1 sjalotje Een scheutje natuurazijn + 1 theelepel suiker 2...
🌱 Bietencarpaccio met burrata en frambozendressing
Een oogstfeestje op je bord Heb je nog een paar van die mooie bieten liggen uit je moestuin? Dan is dit het perfecte moment om er iets bijzonders van te maken. Deze carpaccio is fris, romig én feestelijk – ideaal als voorgerecht of lichte lunch. En het mooiste? Alles...
STOOFPOTJE UIT FINLAND 🇫🇮KABELJAUW MET ZALM , PASTINAAK EN WORTEL
Ingrediënten voor 2 personen 300 gram kabeljauw en zalm 🐟 1 visbouillonblokje 1 ui 🧅 en 3 teentjes knoflook 🧄 scheut witte wijn 2 kleine pastinaak in blokjes en 4 worteltjes in blokjes 100 gram prei dragon en peterselie naar smaak koksroom Bereidingswijze Dep...
Pico de gallo met guacamole
pico de gallo : Handje koriander, grof gehakt 1 rode ui fijn gehakt 2 tomaten van goede kwaliteit zest en sap van een limoen 1 teen knoflook geperst flinke maal peper Pel en snipper de uien heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Hak de...
Gemarineerde tomaten salade met burrata
ingrediënten 350 gram kleine tomaatje in blokjes 1/2 rode ui, fijngesnipperd 2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 el (noten)azijn* 1/2 el kristalsuiker 1/2 tl versgemalen peper 1/2 tl grofgemalen zeezout 1/2 teen...
Rundvleessalade
500 gram riblappen 1 kilo kruimige aardappelen 200 gram erwten 3 wortels 4 eieren erdoor en 3 voor de garnering 2 sjalotjes 10 cherry tomaatjes voor de garnering pakje ham voor de garnering 2 runder bouillon blokjes 2 tenen knoflook 1/2 pot zilveruitjes 1 pot...
Sardijnse malloreddus alla campidanese
400 g malloreddus 1 grote ui 60 ml olijfolie flinke maal peper 400 g verse Italiaanse worst 1 tl venkelzaad kokertje saffraandraadjes 400 g gepelde tomaten 150 ml goede rode wijn 1 blaadje laurier 100 g pecorino Los de saffraan op in de rode wijn en zet opzij. Pel en...
Pasta met verse pesto, spinazie en wintererwt
300 gr spinazie 200 gram wintererwt 100 gram rucola pasta naar keuze 200 ml kookroom 1 citroen 50 gram pijnboompitten 2 tenen knoflook 50 gr parmezaan 6 el olijfolie 30 gr basilicum Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster ondertussen de...
Italiaanse bonenstoof met worst & palmkool
2 el olijfolie 4 braadworsten, in vieren 2 rode uien, in parten 1 venkel, in parten 140 g tomatenpuree 2 tl venkelzaad 690 g passata (1 fles) bosje verse Italiaanse kruidenmix, bij elkaar gebonden 1 paddenstoelbouillonblokje 200 g palmkool zonder nerf, in stukjes (of...
Carpaccio met crème van Parmezaanse kaas en rucolapesto
3 pakken AH Excellent greenfields carpaccio met truffelmayonaise 80 g pijnboompitten 50 g Parmigiano Reggiano-poeder 80 ml extra vierge olijfolie 150 g mascarpone 80 g rucola 1 teen knoflook 2 el water 3 el balsamico azijn Voeg het zakje pijnboompitten uit de...
Stoofperen
1 KG stoofperen (Gieser Wildeman) 2 flessen rode wijn 50 gram suiker 1 sinaasappel (de schil) 3 kaneelstokje 4 kruidnagels 3 steranijs 1 citroen ((de schil)) 1 laurierblaadje Schil de peren, laat de stelen eraan zitten. Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker,...
Courgette ricotta taartje
5 linten courgette 40 gram ricotta parmazaanse kaas geraspt knoflook kleine trostomaatjes basilicum 2 eidooiers avocado olie Grill de trosjes tomaten aan de takjes onder de grill in de oven tot ze openspringen. Laat ze buiten de oven afkoelen. Snij de courgette in...
Kruidige pruimenchutney
2 kl gewassen pruimen, ontpit 400 gr rode uien, gesnipperd 4 teentjes knoflook, gehakt 30 gr verse gember geraspt 1 groene chilipeper, zonder zaad, in ringen 2 el neutrale olie 1 tl kaneelpoeder 2 tl korianderpoeder 2 tl komijnpoeder 0,5 tl cayennepeper 4...
Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes
800 g rundergehakt paneermeel naar wens 2 el mosterd 1 el paprikapoeder gerookt 1 ei Bosje platte peterselie, fijngehakt 4 tenen knoflook 3 paprika’s, kleur naar wens in blokjes 400 gr kastagne champignons 2 uien 1 rode peper 1 teen knoflook, uitgeperst 140 g...
Italiaanse soep met Parmezaanballetjes
75 gram Parmezaanse kaas 800 gram rundergehakt 100 gram mager gerookt spek (in blokjes) 4 teentjes knoflook (gehakt) 2 uien (gesnipperd) 1 sjalotje (om de balletjes kort in te bakken) 2 blikjes tomatenpuree (140 g) 2 kleine winterwortel (in dunne plakjes) 3 stengels...