🥘 Jonnie’s thuis recept met Zwolsche Stoof
Met romige aardappelpuree en een vleugje mosterd Als de dagen korter worden en het buiten naar herfst begint te ruiken, is er weinig zo troostend als een stoof die urenlang zachtjes pruttelt op het vuur. Dit is Jonnie’s thuis recept met Zwolsche Stoof – een klassieker...
🥗 Rucola-spinaziesalade met geroosterde peren, gorgonzola en knapperige serranoham
Een salade vol contrasten: zacht en pittig, zoet en zout, warm en fris. De geroosterde peren karamelliseren licht in de oven, de gorgonzola smelt bijna op je tong, en de krokante serranoham zorgt voor die perfecte hartige crunch. Doyenné du Comice ➡️ Waarom: Iets...
🍞 Bruschetta met tomaat en knoflook
Hier is een klassiek recept voor bruschetta met tomaat en knoflook — helemaal in Italiaanse stijl, fris, simpel en perfect als bijgerecht bij pasta bolognese of gewoon lekker als voorgerecht. 🇮🇹🍅 🍅 Ingrediënten (voor 4 personen) 1 vers stokbrood of ciabatta 4 rijpe...
☀️ Spaanse pompoensoep met geroosterde paprika en chorizo
🥕 Ingrediënten (voor 4 personen) 1 kilo pompoen (geschild en in blokjes) 1 chorizoworst 250 ml kookroom 2 bouillonblokjes 2 uien, in ringen 3 tenen knoflook, fijngehakt 1 chilipeper 1 grote pot geroosterde paprika (uitgelekt) Verse peterselie, ter garnering 👩🍳 Zo...
🥣 Herfststoof met pompoen, bonen en een vleugje pit
Een verwarmende pan vol oogstplezier De herfst is hét seizoen om je stoofpan weer tevoorschijn te halen. Met verse pompoen uit de tuin, bonen uit de voorraadkast en een handvol kruiden maak je in een handomdraai een voedzame, kruidige herfststoof. Perfect voor een...
🌞 Italiaanse courgettesoep met spek en krokante parmaham
Courgettes zijn echte moestuinkanonnen – voor je het weet, heb je er een mand vol van staan. Deze romige Italiaanse courgettesoep is dé manier om die overvloed te verwerken. Met knapperige parmaham, een vleugje chili en romige kookroom maak je er een luxe soep van die...
🌞 Zomers meloen tartaartje met parmaham, munt en pistachedressing
Friszoete meloen, knapperige komkommer, hartige parmaham en een dressing die barst van zomerse smaken… dit gerecht is een feestje op je bord! Ideaal als voorgerecht tijdens een zomerse barbecue of als lichte starter voor een diner in de tuin. 🥗 Dit heb je nodig (voor...
🌞 Gegrilde pruimen met romige burrata en knapperige serranoham
Soms heb je van die gerechten die niet alleen smaken naar zomer, maar er ook zó uitzien dat je er meteen vrolijk van wordt. Deze salade is er eentje voor in je favoriete schaal, op tafel in de tuin, met een glas koel wit erbij. Zoet, hartig, fris en romig – alles in...
🌈 Kleurige groenteschotel met zalm, avocado en een frisse munt-limoendressing
Zin in een gerecht dat barst van de kleur, smaak én gezonde energie? Deze ovenschotel is er eentje die je het liefst buiten in de zon eet, gemaakt met verse seizoensgroenten en afgewerkt met een dressing vol zomerse frisheid. Perfect voor een doordeweekse avond of als...
🌱 Pastasalade met tuinbonen, courgette & rode pesto
Heb je verse tuinbonen uit de moestuin en een courgette die nét geoogst is? Dan is dit recept perfect. Deze zomerse pastasalade zit boordevol smaak en is heerlijk als lunch, picknickgerecht of makkelijke avondmaaltijd. En natuurlijk gebruiken we zoveel mogelijk uit...
🌿 Asperges op klassieke wijze met kruidige bieslook-roomsaus
Het aspergeseizoen is misschien wel het mooiste moment van het voorjaar. Zeker als je ze vers uit de volle grond kunt halen of op de markt een mooi bosje scoort. In dit recept geven we de klassieke witte asperge alle eer die hij verdient – met een romige saus vol...
El gazpacho de mi tia
Één rode ui in de keukenmachine fijn maken vervolgens licht fruiten in gezouten roomboter. Eén zoete aardappel 🍠 in kleine blokjes en 4 stengels bleekselderij in stukjes van +|_ 5cm. even voorkoken. Een pond (bv. Tasti) tomaten 🍅 🍅 🍅, drie puntpaprika’s (bv rood,...
Curry met ballen!
Een geurige, huisgemaakte curry vol verse ingrediënten, verwarmende specerijen en sappige gehaktballetjes – dit is comfort food met een Aziatische twist. Lekker met knapperige peultjes, gebakken paksoi en een flinke lepel basmatirijst. Geen pakje te bekennen, gewoon...
Gebraden kogelbiefstuk met kersensaus en gesmoorde pastinaken
1 kilo kogelbiefstuk 2 sjalotten (grof gesneden) 1 schijfje gember (1/2 cm) 1 el olijfolie 200 ml rode wijn 100 ml rode port 300 ml krachtige gevogeltefond 2 el amarenenkersen 0,5 el balsamico azijn 1 tl boter300 ml krachtige gevogeltefond 4 kleine pastinaken 2 el...
Winterse salade met biet, mandarijn en feta
Een kleurrijke salade vol winterse smaken – lekker fris, een beetje zoet en bomvol groenten en fruit die je zo uit je wintermoestuin (of van de markt) kunt plukken. Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)? 1 sjalotje Een scheutje natuurazijn + 1 theelepel suiker 2...
🌱 Bietencarpaccio met burrata en frambozendressing
Een oogstfeestje op je bord Heb je nog een paar van die mooie bieten liggen uit je moestuin? Dan is dit het perfecte moment om er iets bijzonders van te maken. Deze carpaccio is fris, romig én feestelijk – ideaal als voorgerecht of lichte lunch. En het mooiste? Alles...
STOOFPOTJE UIT FINLAND 🇫🇮KABELJAUW MET ZALM , PASTINAAK EN WORTEL
Ingrediënten voor 2 personen 300 gram kabeljauw en zalm 🐟 1 visbouillonblokje 1 ui 🧅 en 3 teentjes knoflook 🧄 scheut witte wijn 2 kleine pastinaak in blokjes en 4 worteltjes in blokjes 100 gram prei dragon en peterselie naar smaak koksroom Bereidingswijze Dep...
Pico de gallo met guacamole
pico de gallo : Handje koriander, grof gehakt 1 rode ui fijn gehakt 2 tomaten van goede kwaliteit zest en sap van een limoen 1 teen knoflook geperst flinke maal peper Pel en snipper de uien heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Hak de...
Gemarineerde tomaten salade met burrata
ingrediënten 350 gram kleine tomaatje in blokjes 1/2 rode ui, fijngesnipperd 2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 el (noten)azijn* 1/2 el kristalsuiker 1/2 tl versgemalen peper 1/2 tl grofgemalen zeezout 1/2 teen...
Rundvleessalade
500 gram riblappen 1 kilo kruimige aardappelen 200 gram erwten 3 wortels 4 eieren erdoor en 3 voor de garnering 2 sjalotjes 10 cherry tomaatjes voor de garnering pakje ham voor de garnering 2 runder bouillon blokjes 2 tenen knoflook 1/2 pot zilveruitjes 1 pot...



















