350 g tagliatelle
2 el olijfolie
2 el boter
2 sjalotjes fijngesnipperd
1 teen knoflook
4 takjes tijm gerist
350 g kastanjechampignons in plakjes en/of kwarten
125 ml droge witte wijn
1 potje truffeltapenade goede kwaliteit, minimaal 3% truffel
75 ml volle slagroom
zout en zwarte peper
parmezaanse kaas
handje rucola

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het pak net beetgaar.
Verhit olijfolie en boter in een grote wok of grote koekenpan. Fruit de sjalot, knoflook met de tijm 5 minuten op laag vuur. Draai het vuur omhoog, voeg de kastanjechampignons toe en wok de champignons snel bruin en beetgaar. Giet de witte wijn in de pan en laat in enkele minuten inkoken.
Roer de truffeltapenade en de slagroom door. Proef en breng de saus op smaak met peper.
Giet de tagliatelle af en bewaar daarbij een scheut van het kookwater. Doe de pasta bij de saus en schep goed om. Giet het kookwater erbij, laat de pasta kort de saus opnemen en serveer dan op borden met geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel