Een geurige, huisgemaakte curry vol verse ingrediënten, verwarmende specerijen en sappige gehaktballetjes – dit is comfort food met een Aziatische twist. Lekker met knapperige peultjes, gebakken paksoi en een flinke lepel basmatirijst. Geen pakje te bekennen, gewoon puur uit je eigen keuken (en wie weet, deels uit je eigen tuin).

Wat heb je nodig?
Voor de currypasta:

2 stelen verse citroengras
1 theelepel tomatenpuree
4 geroosterde rode paprika’s (uit de oven of pot)
1 hand verse koriander
2 rode pepers (of 1 als je ‘m minder pittig wilt)
2 tenen knoflook
1 ui
2 cm verse gember
4 limoenblaadjes (gedroogd of vers)
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels sojasaus
1 theelepel vissaus
1 theelepel sesamolie
Voor de balletjes:

500 gram rundergehakt
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 rode peper
3 bosuitjes
10 gram koriander (vers)
2 eetlepels sojasaus
1 ei
Paneermeel naar wens
Verder nodig:

200 gram peultjes
1 paksoi
Basmati rijst

Zo maak je het:

Kook de rijst zoals op de verpakking.
Fruit ondertussen de ui en knoflook zachtjes in wat olie.
Maak de currypasta: Snijd het citroengras in kleine stukjes en doe dit samen met de tomatenpuree, geroosterde paprika’s, koriander, rode peper, gember, limoenblaadjes, en het gefruite ui-knoflookmengsel in de blender. Mix tot een grove pasta. Voeg dan de olie, sojasaus, vissaus en sesamolie toe en mix verder tot glad.
Tijd voor de ballen! Snijd de bosui, rode peper, knoflook en gember fijn. Meng alles met het gehakt, koriander, sojasaus, ei en wat paneermeel tot je er mooie stevige balletjes van kunt draaien. Bak ze kort aan in een koekenpan tot ze rondom mooi bruin zijn.
Haal de balletjes uit de pan en fruit in dezelfde pan de currypasta een paar minuutjes. Voeg daarna de kokosmelk toe en leg de balletjes terug in de saus. Laat het geheel nog even zachtjes pruttelen zodat alle smaken goed intrekken.
Kook ondertussen de peultjes beetgaar (ongeveer 5 minuten) en bak de paksoi kort op hoog vuur in een beetje wokolie of sesamolie.
Serveer de curry met rijst, peultjes en paksoi. Eventueel nog wat extra koriander erover – omdat het kan.

Moestuintip: Citroengras is verrassend makkelijk te kweken in een pot of kas. In de zomer doet-ie het geweldig op een zonnige plek. Oogst wat je nodig hebt en vries de rest in – perfect voor curry’s als deze! 🌱

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel