2 kilo tomaten naar keuze

2 uien

1 sjalot (voor de gehaktballen)

3 tenen knoflook

1 wortel

1 rode paprika

1 rode peper

5 stengels bleekselderij

140 g tomaten puree

40 gram verse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, salie)

3 takjes basilicum

200 ml water

2 bouillon blokjes

500 gram gehakt

1 ei

paneermeel

 

Pel en snipper de ui en de knoflook. (De sjalot gebruik je later om de balletjes erin te bakken)

Snij de selderij en de paprika fijn, schil de wortel en snij ’m in stukken. Pel de tomaten en snij ze in stukken en zet apart. hak de kruiden fijn en zet deze ook even apart. Smelt wat boter in een soeppan, fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de selderij, wortel, rode peper en de paprika toe en laat dit zacht mee fruiten.

Meng de helft van de verse kruiden, ei, 2 tenen knoflook en het paneermeel met het gehakt. Rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt. Snipper het sjalotje heel fin. Ik heb deze in de keukenmachine gedaan. Doe een klontje boter in de pan en fruit het sjalotje op zacht vuur. Voeg nu de balletjes erbij en zorg ervoor dat ze niet aanbranden.

Voeg de overgebleven verse kruiden toe bij de groente samen met de tomatenpuree en roer goed door. Voeg de tomaten, basilicum, water en bouillon toe en laat dit geheel 10 min zacht koken. Pureer de soep.

Als de gehaktballen een mooi kleurtje hebben zijn voeg je ze samen met de sjalot en het beetje jus toe aan de soep en laat dit nog even 5 min zacht pruttelen.

Garneer het met basilicum en een scheutje room.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel