Een oogstfeestje op je bord
Heb je nog een paar van die mooie bieten liggen uit je moestuin? Dan is dit het perfecte moment om er iets bijzonders van te maken. Deze carpaccio is fris, romig én feestelijk – ideaal als voorgerecht of lichte lunch. En het mooiste? Alles draait om jouw eigen oogst.
🛒 Wat heb je nodig (voor 2 personen)
-
2 gekookte bieten (vers uit de tuin of lekker lokaal)
-
1 bolletje burrata (liefst roomzacht en vers)
-
1 eetlepel (zelfgemaakte?) frambozenjam
-
Een paar walnoten (voor de crunch – meer mag altijd)
-
Een handje granaatappelpitjes (voor fris en feestelijk)
-
Enkele blaadjes rucola (zelf gezaaid of geplukt)
👩🌾 Zo maak je het
-
Snijden maar! Gebruik een mandoline of een scherp mes om je gekookte bieten in superdunne plakjes te snijden. Schik ze als bloemblaadjes op een mooi bord – gewoon met liefde, dan komt het altijd goed.
-
Burratatijd. Scheur de burrata met je handen in grove stukken en verdeel ‘m nonchalant over de bietenschijfjes. Niet te netjes, dat maakt het juist mooi.
-
Frambozenmagie. Verwarm je frambozenjam heel even in een pannetje tot ‘ie wat vloeibaarder is. Geen jam in huis? Een paar frambozen uit de vriezer pureren met wat honing werkt ook top!
-
Toppings! Hak de walnoten grof en strooi ze samen met de rucola over je bietencarpaccio. Lepel de warme frambozendressing er zachtjes overheen.
-
Afmaken. Bestrooi je bord met granaatappelpitjes voor een frisse knap én dat extra beetje kleur.
🌈 Tip van de tuin:
Gebruik eens chioggiabieten of gele bieten voor een vrolijk palet op je bord. Zo eet je niet alleen uit eigen tuin, maar ook met je ogen.