Wat is er nou lekkerder dan op een warme zomeravond een ijskoude Gazpacho te eten.
800 gram tomaten 1 ui
3 tenen knoflook
7 snack komkommers
1 rode paprika
1 groene paprika
1,5 tl komijn
1,5 tl paprika poeder
flinke maal grove peper
6 el olijfolie
3 el rode wijn azijn
1 liter goede bouillion
140 gram tomatenpuree
15 gram paneerkruim
Snij de tomaten in blokjes en verwijder de pitjes. Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze dan in blokjes. Doe dit ook met de paprika. Snipper de ui en de knoflook fijn. Doe dit alles in een grote pan. Pureer dit met 250 ml bouillon, tomatenpuree en de rode wijn azijn tot een glad mengsel.
Voeg nu de komijn, paprikapoeder, olijfolie en de rest van de bouillon toe en roer dit goed door met een garde. Als allerlaatste roer je het paneelkruim erdoor.
Het bindt net even op een mooie manier en dat is het geheim van een goede Gazpacho!!! Zet het ruim van te voren in de koelkast want ijskoud is de Gazpacho het lekkerst!
Heerlijk met een tomatenbruchetta met olijfolie en knoflook uit de oven!
Prachtig opgediend 🍅en erg lekker is deze Gazpacho . Tip ; je kan net voor het opdienen nog een paar druppeltjes olie op de soep doen staat geweldig !
Bedankt voor de tip!