500 gram runder gehakt
Spaghetti naar keuze
5 tenen knoflook
2 uien
2 wortels
2 stengels bleekselderij
125 gram kastagne champignons
1 pot zongedroogde tomaatjes (heel fijn gesneden
10 pakken pancetta
2 takjes verse rozemarijn
6 takjes verse oregano
1 rode peper
Halve fles goede rode wijn
400 gram tomatenblokjes
1 blikje tomaten puree
Parmezaanse kaas voor de garnering naar wens
Snipper de ui en knoflook en snij de rozemarijn en oregano fijn.
Snij de plakjes spek in kleinere stukjes.
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan (ik gebruik hiervoor een stoofpan) Fruit de ui langzaam met de pancetta. Voeg dan de rozemarijn, oregano en knoflook toe. laat dit heel zacht staan. Snij ondertussen de wortel, bleekselderij en peper in hele kleine blokjes en voeg het toe aan het mengsel samen met de champignons. Bak nu het gehakt mee.
Doe je de tomatenblokjes, zongedroogde tomaatjes en de puree erbij.
Blus het af met de rode wijn.
Doe de deksel op de pan en doe de pan en laat het 60 min heel zacht pruttelen. Zet ondertussen een pan water op voor de pasta. Serveer de pasta met een flinke schep saus en doe er wat parmezaanse kaas overheen.