4 kastanje champignon’s
250 ml goede runder bouillon
650 gram rundergehakt
snuf bloem
1 ei
3 tenen knoflook
2 el oregano
Grof gemalen peper
2 el olijfolie
2 blikken cannellinibonen uit blik afgespoeld en uitgelekt
10 bladeren palmkool
200 gram verse mozzarella
25 gram parmezaan

Snijd de champignon‘s heel fijn en vermengd met het gehakt, knoflook, ei, oregano en peper. Rol kleine balletjes en strooi er een klein beetje bloem over zodat ze niet aanbranden in de pan.
Verhit in een oven bestendige koekenpan van 26 cm op matig vuur. Voeg de olie en gehaktballetjes toe en bak ze aan elke kant 3 minuten of tot rond een bruin zijn. Schep de balletjes uit de pan en zet apart.
Kook ondertussen de palmkool een minuut of 5 in de bouillon. Doe dan de cannellinibonen erbij en kookt tot ongeveer de helft is ingekookt (minuut of 5).
Doe de gehaktballen erbij en kook nog eventjes mee. Verhit de grill op de hoogste stand. Verdeel de mozzarella, parmezaan en takjes oregano over de gehaktballetjes en grill het een minuut of 8 tot de bovenkant licht bruin is.
Ik serveer dit gerecht met gepeperde pasta.

 

Bron : One pan van Donna Hay

 

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel