3 stukken kabeljauw haas
200 gram krieltje in schil
2 uien
4 tenen knoflook
1 potje tomatenpuree 140 gram
100 gram cherry tomaatjes
1 ingelegde citroen
2 el olijfolie
200 ml groentebouillon
koriander en basilicum blaadjes (garnering)

marinade:
15 gram koriander
1 tl kaneel
1 tl chilivlokken
2 tl gemalen komijn
2 tl pikante paprika poeder
2 tl gemalen koriander
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
sap van 2 citroenen

Mix alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en pureer het.
Snijd de kabeljauw haas in grote stukken en giet hier de helft van de marinade over en zet deze apart in de koelkast. Kook de krieltjes een minuut of 8 in kokend water. Snijd de ui in ringen en de knoflook met de mandoline in plakjes. Verhit de olijfolie in de tajine en fruit de ui en knoflook heel langzaam. Let op het mag niet aanbranden.
Voeg de rest van de marinade, ingelegde citroen (kleine stukjes), tomatenpuree en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat even zacht sudderen. Voeg dan de aardappels en de vis toe en laat het heel zacht nog even een min of 10 staan.  Garneer het met wat gehakte koriander en basilicum.

Bron : My Streetfood Kitchen

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel