Kook de rijst volgens de verpakking (30 minuten). Verwarm de oven voor op 180°.
Snijd het kapje van de bovenkant van de courgettes en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en zet apart.
Snipper de uien en snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een sauteerpan de olijfolie en fruit de knoflook en de ui glazig. Voeg de gesnipperde rode peper en de verse gehakt kruiden erdoor en fruit het zachtjes mee.
Voeg het gehakt en de courgette toe. Het hoeft niet volledig rul te zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en de afgespoelde kidneybonen. Gebruik 75 gram parmezaan en roer dit er langzaam door. Meng de rijst er door en vul de courgettes ermee. Het overige schep je in de ovenschaal en leg de 2 bolcoergettes erop. De rest van de overgebleven parmezaan erover en de kapjes erop.
Zet de schaal voor 30 min in de oven.
2 bolcourgettes
10 pakjes pancetta
200 g zwarte rijst
300 g rundergehakt
2 kleine uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
200 g rode kidneybonen
200 gram zwarte bonen
100 g Parmezaanse kaas of brie
1 blik tomatenblokjes
2 el olijfolie
4 takjes oregano
1 tak rozemarijn
4 takjes tijm