8 tenen knoflook 4 flinke sjalotten, 800 gr cherrytomaten, 3 el tijmblaadjes, 10 gr, 4 kleine kaneelstokjes, 100 ml olijfolie, 300 gr basmatirijst, 600 ml kokend water, zwarte peper

Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een braadslede of ovenschaal van 20 x 30 cm klaar. Verdeel de cherrytomaten, knoflook, sjalot, koriander, tijm en kaneelstokjes in de braadslede. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met een ½ theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Zet daarna 1 uur in de oven. Haal de braadslede uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden.
Strooi de rijst gelijkmatig over de groenten (niet roeren!) en strooi daar nog een ½ theelepel zout en versgemalen zwarte peper over. Overgiet alles met het kokendhete water. Dek de braadslede nu zorgvuldig af met aluminiumfolie en zorg dat er geen stoom kan ontsnappen, anders zal de rijst niet goed garen. Zet 25 minuten terug in de oven.
Haal daarna de braadslede uit de oven en laat 10 minuten afgedekt staan.

van Ottolenghi uit SIMPEL

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel