500 gram krieltjes
3 tenen knoflook
sap van 1 sinaasappel
beetje rasp van de sinaasappel
10 takjes tijm
75 ml olijfolie

Zet de oven aan op 200 graden. Boen de aardappels schoon en laat het schilletje zitten.
De tenen knoflook mogen in fijne plakjes gesneden worden. Ik gebruik de mandoline hiervoor. Doe de plakjes samen met de olijfolie en tijmblaadjes in een bakje.
Kook de krieltjes even kort voor 5 min is voldoende. Leg de krieltjes in een ovenschaal en doe de helft van de olie bij de krieltjes. Goed doorheen roeren.
Zeg de krieltjes voor 20 min in de oven. Af en toe even omscheppen. Rasp een klein beetje van de schil van de sinaasappel en leg apart.
Pers de sinaasappel uit en voeg dit bij de olie en knoflook mengsel. Na de 20 min giet je de dressing over de krieltjes en doe je ze nog even 10 min in de oven. Garneer de krieltjes met de rasp en smullen maar!!!

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel