6 meiraapjes
2 rode uien
1 rode paprika
500 gram aardappelschijfjes
500 gram runder gehakt
1 pakje kookroom
1 blikje tomaten puree
2 teentjes knoflook
1 rode peper
Tijm (vers)
Rozemarijn (vers)
Oregano (vers)
Salie (vers)
Basilicum (vers)
200 gram extra belegen kaas
1 eetlepel bloem
Meiraapjes goed wassen en in blokjes snijden en kort voorkoken 8 min ongeveer.
De uien, knoflook en rode peper fijnsnijden en langzaam laten fruiten in de pan.
Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes.
Voeg het gehakt, paprika, verse kruiden (fijngesneden) en het blikje tomatenpuree toe en laat het nog heel even kort pruttelen. De gekookte meiraapjes en de aardappelschijfjes erbij en dan mag alles in een ingevette ovenschaal.
Verhit in een pan de kookroom met de geraspte kaas. Meng de bloem met een scheutje water door de kaassaus en breng het kort aan de kook. Schenk de saus over de ovenschotel en strooi een beetje extra kaas erover voor een krokant korstje en dan hups de oven in voor ongeveer 30/40 min 180 graden.