Bron : Van Ottolenghi test kitchen

tomatensaus
4 roma tomaten
2 tl. fijn gehakte oregano blaadjes
Sap van een halve citroen
Twee el. olijfolie
1 teen knoflook fijn gehakt
zout en peper
Meng alle ingrediënten voor de tomaten door elkaar zet het even opzij.

3 el. olijfolie
5 tenen knoflook met de mandoline in dunne plakjes gesneden.
750 g groene en gele courgettes in kleine blokjes gesneden
5 takjes verse oregano
3 dun geschaafde repen van de citroenschil.
2 basilicum takjes
120 g ricotta

Zet een grote sauteerpan met antiaanbaklaag op half hoog vuur en voeg 2 tot 3 eetlepels olijf olie en de knoflook toe. Bak alles 3 minuten onder regelmatig roeren tot de knoflook gaar is en heerlijk geurt. Het hoeft niet bruin te laten worden dus zet het vuur zo nodig lager.

Voeg de courgettes, oregano, citroenschil, basilicumblad toe laat het rustig 15 minuten smoren en roer af en toe door tot de courgettes goed gaar zijn maar nog smeuïg en laat ze niet bruin worden. Zet het vuur indien lager als ze gaan kleuren.

Haal het gebakken basilicum, oreganotakjes en de citroenschil uit de pan en gooi weg. Verdeel de courgettes over een grote schaal en schep de tomatensaus gelijkmatig over de courgettes en leg met een eetlepels schepjes ricotta erop. Besprenkel met de overgebleven olijfolie en kruid het met een snufje zout en een beetje peper.

Bron : Van Ottolenghi test kitchen

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel