5 linten courgette
40 gram ricotta
parmazaanse kaas geraspt
knoflook
kleine trostomaatjes
basilicum
2 eidooiers
avocado olie

Grill de trosjes tomaten aan de takjes onder de grill in de oven tot ze openspringen. Laat ze buiten de oven afkoelen.
Snij de courgette in flinterdunne linten met de kaasschaaf. Bak ze kort in een gloeiend hete grillpan met een beetje advocado-olie aan beide kanten totdat er mooie strepen ontstaan. Als je pan heet genoeg is, is een scheut olie helemaal niet nodig! Maak een mengsel van de ricotta, de knoflook, zout, versgemalen peper, parmezaanse kaas, de eidooiers en een handjevol gehakte basilicum.
Neem een porseleinen vorm (eentje per persoon), olie deze lichtjes in en leg de linten courgettes er overlappend in. Druk ze goed in de vorm. Er mogen geen kieren zitten tussen de plakjes. Vul de vormpjes met het ricotta-mengsel en vouw de uiteinden van de courgette- linten terug zodat de vorm zich sluit.

Schuif de bakjes op een rooster in de oven. Ongeveer 25 min op 190 graden

Dit recept is per taartje!

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel