1 kilo kogelbiefstuk
2 sjalotten (grof gesneden)
1 schijfje gember (1/2 cm)
1 el olijfolie
200 ml rode wijn
100 ml rode port
300 ml krachtige gevogeltefond
2 el amarenenkersen
0,5 el balsamico azijn
1 tl boter300 ml krachtige gevogeltefond
4 kleine pastinaken
2 el boter
peper
10 takjes tijm
30 g platte peterselie
citroensap (naar smaak)

 

Fruit voor de saus de sjalotten en de gember ca. 4 minuten in de olie. Blus af met de rode wijn en de port. Laat inkoken tot ¼, het geheel mag een beetje stroperig worden. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook en laat weer inkoken tot de saus dikker wordt. Zeef de saus en breng op smaak met kersensiroop, balsamico, zout en een beetje boter. Warm de kersen op in de saus en houd warm.
Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en leg met de huidkant naar beneden in de pan. Braad de kogelbiefstuk in de BBQ/

Voor de pastinaken schil de pastinaken en snijd ze in kwarten. Smelt de boter in een ruime pan en leg er de pastinaken in. Bestrooi met zout en peper en voeg de tijm toe. Leg een deksel op de pan en smoor de pastinaken op matig vuur in ca. 12 minuten gaar. Neem het vlees uit de oven en laat ca. 5 minuten rusten voor je het aansnijdt. Hak de peterselie fijn. Neem de tijm uit de pan en bestrooi de pastinaken met de peterselie. Breng op smaak met wat citroensap.

Verdeel de pastinaken over borden. Snijd de eend in dunne plakjes en verdeel over de borden. Schep de warme saus eroverheen.Gebraden kogelbiefstuk met kersensaus en gesmoorde pastinaken

Bron : foodies ( zelf heb ik gekozen voor kogelbiefstuk ipv eend)

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel