300 gr spinazie
200 gram wintererwt
100 gram rucola
pasta naar keuze
200 ml kookroom
1 citroen
50 gram pijnboompitten
2 tenen knoflook
50 gr parmezaan
6 el olijfolie
30 gr basilicum
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster ondertussen de pijnboompitjes zonder olie in een pan.
Maal de pijnboompitten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de rucola, handje basilicum, citroensap en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met een flinke maal peper. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de andere helft van de citroen uit.
Doe de spinazie met het citroenrasp en -sap, de pesto en kookroom in de beker van de staafmixer en pureer het.
Voeg de laatste 5 minuten de wintererwtjes toe aan de pasta. Gier af en roer de pesto erdoorheen. Rasp de rest van de kaas en garneer het met wat verse blaadjes basilicum.