pico de gallo :
Handje koriander, grof gehakt
1 rode ui fijn gehakt
2 tomaten van goede kwaliteit
zest en sap van een limoen
1 teen knoflook geperst
flinke maal peper
Pel en snipper de uien heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Hak de koriander fijn en voeg het toe aan het mengsel. Pers de knoflook en doe een flinke maal grove peper er door. Voeg de zest en het sap van de limoen toe en zet apart.

guacamole :

3 avocado’s
sap van 1 limoen
handvol koriander
1 klein sjalotje
halve rode chilipeper
1 teen knoflook

Prak 2 avocado’s met een vork in een kom. voeg de ui, rode peper, koriander, knoflook en het sap van de limoen en pureer het geheel glad. Snij de overgebleven avocado in kleine blokjes en roer dit door de guacamole. Pak een kom of vijzel en doe de guacamole erin. Schep de pica de gallo eroverheen en garneer het met een partje limoen,

Guacamole bewaren doe je het beste met de pit van de avocado. Deze pit zorgt er namelijk voor dat er minder zuurstof bij de avocado komt en dat ‘ie dus minder snel bruin wordt.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel