500 gram riblappen
1 kilo kruimige aardappelen
200 gram erwten
3 wortels
4 eieren erdoor en 3 voor de garnering
2 sjalotjes
10 cherry tomaatjes voor de garnering
pakje ham voor de garnering
2 runder bouillon blokjes
2 tenen knoflook
1/2 pot zilveruitjes
1 pot zout/zure augurken
2 frisse appels appel
8 el mayonaise
6 el yoghurt
200 gram erwten
paar takjes bieslook
flinke maal peper naar smaak
Dep het vlees droog en snij het vlees in blokjes van 2 cm.
Doe een flinke klont roomboter in de braadpan en braad het vlees een paar min aan. Giet er 300 ml kokend water bij en 2 bouillon blokjes. 1 el pittige mosterd. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan.
Na ongeveer 3 / 4 uur zal het vlees gaar zijn, het vlees is gaar als het mals is en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken met een vork. Zet het dan even opzij.
Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Kook vervolgens de aardappels 8 min. Giet ze af en zet ze even opzij om af te koelen.
Schrap de wortels en snijd deze ook in blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook de wortels na ongeveer 5 minuten kan je de erwtjes erbij doen en even mee laten koken.
Snij de pot augurk en kleine blokjes. Hou er 3 apart voor de garnering. Schil de appels en snij deze ook in kleine blokjes. Pers de knoflook.
Men nu alles met een spatel door elkaar maar zorg ervoor dat je het niet gaat prakken. Het lekkerste is als je deze salade de dag ervoor maakt zodat de smaken goed mengen.
Garneer de salade naar eigen wens met bv zilveruitjes, ei, hamrolletjes, tomaat, komkommer. mayonaise, bieslook en paprikapoeder.