400 g malloreddus
1 grote ui
60 ml olijfolie
flinke maal peper
400 g verse Italiaanse worst
1 tl venkelzaad
kokertje saffraandraadjes
400 g gepelde tomaten
150 ml goede rode wijn
1 blaadje laurier
100 g pecorino

Los de saffraan op in de rode wijn en zet opzij.
Pel en snipper de ui fijn. Giet de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui hier zacht in. Een minuut of 10.
Haal het vel af de worst en voeg toe aan de pan met de ui.
Prak het vlees fijn met de spatel en breng op smaak met peper. Als het worstvlees mooi bruin is giet je de wijn erbij met de geweekte saffraan. Laat de alcohol verdampen.

Voeg daarna de gepelde tomaten en het laurierblaadje toe. Meng goed en laat rustig 30 minuten sudderen op laag vuur. 10 minuten voor de saus klaar is, kook je de pasta al dente.

Giet het water af en voeg de pasta toe aan de saus. Voeg iets meer dan de helft van de pecorino toe en roer goed door elkaar.
Verdeel daarna de pasta over de borden. Scheur de basilicumblaadjes en verdeel over de pasta. Rasp als laatste nog wat pecorino over.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel