Ingrediënten voor 2 personen
300 gram kabeljauw en zalm 🐟
1 visbouillonblokje
1 ui 🧅 en 3 teentjes knoflook 🧄
scheut witte wijn
2 kleine pastinaak in blokjes en 4 worteltjes in blokjes
100 gram prei
dragon en peterselie naar smaak
koksroom
Bereidingswijze
Dep de visstukjes droog met keukenpapier en snijd ze in gelijke stukjes.
Breng per persoon 250 milliliter aan de kook en los hierin de aangegeven visbouillon op.
Voeg de blokjes vis toe en laat 5 minuten zachtjes pocheren.
Let op ! deze hoeveelheid bouillon is bedoeld indien je er een maaltijdsoep van maakt. Als stoofpotje bedoeld kan je de hoeveelheid bouillon verminderen !
Snij de ui fijn en pers de knoflook .
Smelt de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe en laat het 2 à 3 min stoven !
Schil de wortel en de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm groot
Schep de visblokjes uit de bouillon en hou apart.
Voeg de blokjes pastinaak en wortel toe en laat 2 min .mee stoven blus het af met een scheut witte wijn en schenk dan de bouillon erbij waarin je de vis gepocheerd hebt.
Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min pruttelen.
Pluk de blaadjes van de dragon en hak grof.
Roer de koksroom door het stoofpotje.
Schep er voorzichtig de gepocheerde visblokjes door.
Kruid met peper.
Laat kort doorwarmen.
Schep het stoofpotje in een ovenvast pannetje en garneer naar smaak met dragon en of fijngehakte peterselie!
Bron: foodbox 15gram be
Dit was smullen 2.0 . Lichtverteerbaar Overheerlijke ovenschotel , gegeten met aardappelgratin met rozemarijn en tijm .