800 g rundergehakt
paneermeel naar wens
2 el mosterd
1 el paprikapoeder gerookt
1 ei
Bosje platte peterselie, fijngehakt
4 tenen knoflook
3 paprika’s, kleur naar wens in blokjes
400 gr kastagne champignons
2 uien
1 rode peper
1 teen knoflook, uitgeperst
140 g tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
200 gr creme fraise
250 ml water

Doe de ingrediënten voor het gehakt (gebruik de helft van de peterselie) in een kom. Kneed het gehakt door elkaar en draai er mooie gehaktballetjes van. Ik doe het ruim van te voren en leg ze daarna even in de koelkast zodat de kruiden goed erin trekken.
Verhit de hapjespan en laat een flinke klont roomboter smelten voeg de gehaktballetjes toe.  Bak rondom goudbruin en rol ze met een lepel steeds om. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want dat komt later wel in de saus.  Schep de gehaktballetjes uit de pan en zet even apart.
Bak de paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur. Bak net zolang totdat de groenten geslonken zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 250 ml water en de crème fraise toe. Breng het vocht aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt.
Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met de overige peterselie.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel