600 gram tomaten
2 uien
halve courgette
1 rode paprika
4 tenen knoflook
140 gram tomaten puree
3 stengen bleekselderij
verse oregano
verse tijm
verse rozemarijn
verse basilicum
1 rode peper
200 ml goede bouillon
Snipper de ui en de knoflook en zet even apart. Snijd de paprika, bleekselderij in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de diepe pan en fruit heel zacht de ui. Voeg hierna de knoflook toe. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de kruiden en de peper fijn. Voeg de kruiden en de peper bij de ui en roer door. Als het lekker begint te geuren doe je de paprika, courgette en de bleekselderij erbij. Laat het even 5 min mee bakken terwijl je af en toe het mengsel even omschept. Voeg de tomatenpuree toe en daarna de tomatenblokjes en laat dit even een paar minuten mee bakken. Nu kan je de runderbouillon toevoegen. Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus. Pureer de saus grof.
Wanneer je zelf je eigen pasta saus hebt gemaakt wil je nooit meer anders!! Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.