🥕 Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kilo pompoen (geschild en in blokjes)
1 chorizoworst
250 ml kookroom
2 bouillonblokjes
2 uien, in ringen
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 chilipeper
1 grote pot geroosterde paprika (uitgelekt)
Verse peterselie, ter garnering

👩‍🍳 Zo maak je het

Schil de pompoen en snij de in blokjes.
Chorizo uitbakken
Verhit een soeppan met een klein klontje roomboter. Bak de chorizoblokjes zachtjes tot er wat rood, kruidig vet vrijkomt. Schep de worst uit de pan en zet apart.
De basis opbouwen
Fruit de uien in het chorizovet tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes, chilipeper en knoflook toe en bak een paar minuten mee terwijl je blijft roeren.
Soep laten pruttelen
Schenk 1,5 liter water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Romigheid en zoetheid
Voeg de kookroom en bijna alle geroosterde paprika toe (hou één paprika apart en snijd die in blokjes voor later). Pureer de soep glad met een staafmixer.
Terug de pan in
Doe de gebakken chorizo terug in de soep en voeg de overgebleven paprikablokjes toe. Roer goed door.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte peterselie.

🌿 Moestuintip
Pompoenen zijn echte krachtpatsers in de moestuin. Plant ze op een zonnige plek en geef ze ruimte: de ranken kunnen meterslang worden! Leg een stuk karton of stro onder de vruchten om rotten te voorkomen. Extra leuk: je kunt de bloemen van de pompoen ook eten – gevuld of door een salade.

✨ Serveer met…
Een stuk knapperig stokbrood of focaccia om in de soep te dopen, en misschien een glaasje rode wijn voor de échte Spaanse sfeer.

 

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel