Een zonnige dip die perfect past bij een zomerse borrel, een picknick in de tuin of gewoon als smeersel op een vers stukje brood. De romige hummus krijgt extra pit van lijnzaadolie en een kruidige topping met Za’atar, terwijl de Salsa Crudazorgt voor frisheid en kleur. Simpel, puur en vol smaak — precies zoals we het in de moestuinkeuken graag zien.

🍅 Voor de Salsa Cruda

3 grote tomaten, pulp verwijderd en fijngehakt
½ ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el verse basilicum, fijngehakt
1 el limoensap
1 el olijfolie
Zout naar smaak
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout. Laat de salsa even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken — dan is hij op z’n best!

🌿 Voor de hummusdip

200 g hummus (zelfgemaakt of uit de winkel)
Lijnzaadolie
Olijfolie
Wasabi-sesam (optioneel, voor wat pit)
Sesamzaadjes
Pompoenpitten
Za’atar
Zo maak je het:
Meng de hummus met een royale scheut lijnzaadolie en een beetje olijfolie tot een glad, romig mengsel. Giet gerust wat extra lijnzaadolie toe — dat maakt de structuur heerlijk soepel en rijk van smaak.

Schep de hummus in een ondiepe schaal en garneer met de sesamzaadjes, pompoenpitten, Za’atar en eventueel wat wasabi-sesam. Lepel er een paar flinke eetlepels van de Salsa Cruda over en maak het af met een druppeltje olijfolie.

🌱 Tip uit de moestuin

Gebruik in de zomer rijpe tomaten uit eigen tuin voor de Salsa Cruda — die geven de meeste smaak. En vervang de basilicum eens door verse koriander of peterselie als je een andere twist wilt. Serveer de dip met stukjes platbrood, rauwkost of zelfgebakken crackers.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel