75 gram Parmezaanse kaas
800 gram rundergehakt
100 gram mager gerookt spek (in blokjes)
4 teentjes knoflook (gehakt)
2 uien (gesnipperd)
1 sjalotje (om de balletjes kort in te bakken)
2 blikjes tomatenpuree (140 g)
2 kleine winterwortel (in dunne plakjes)
3 stengels bleekselderij
300 gram spitskool
15 gram verse Italiaanse kruiden
3 liter vleesbouillon
1 ei
300 gram schelpjespasta
50 gram roomboter
Kneed de parmazaanse kaas, ei, 2 tenen knoflook en de verse Italiaanse kruiden door het gehakt en vorm er kleine balletjes van.
Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de spekblokjes, 2 tenen knoflook en ui 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Schep de wortel, bleekselderij, kool en de rest van de Italiaanse kruiden erdoor.
Giet de bouillon erbij en roer de pasta erdoor.
Braad de balletjes even kort met een heel fijn sjalotje in een beetje roomboter en gier het geheel in de soep.
Kook de soep met deksel op de pan zachtjes 30 minuten.