– 700g rundergehakt

– 120g amandelmeel

– 1 el geraspte citroenschil

– 1 ei

– 2 el fijngesneden dragonblaadjes

preisaus:

– 2 preien in dunne ringen

– 125 ml droge witte wijn

– 250 ml kippenbouillon

– 1 el dijonmosterd

– 250ml volle slagroom

– 4 takjes dragon

 

Verwarm de oven voor op 200°.

Schep het gehakt, amandelmeel, de citroenschil, het ei, de dragon en wat zout en peper in een kom door elkaar.

Rol balletjes van het gehaktmengsel en zet opzij. Maak de prei dragon saus: verhit in een ovenbestendige pan op matig vuur.

Voeg de olie en prei toe en bak in 6 minuten goudkleurig. Schenk de wijn erbij en laat een minuut koken.

Voeg de bouillon, mosterd, slagroom en dragon toe, draai het vuur hoger en laat de saus 8 minuten zacht koken. Leg gehakt balletjes erin en schep ze voorzichtig door de saus tot ze ermee bedekt zijn.

Zet de pan in de oven en bak de gehaktballetjes in 15 minuten goudkleurig en gaar.

Dit recept is van Donna Hay uit het boek The Fast Five. Ik gebruikte zelf rundergehakt ipv kippengehakt.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel