Heb je verse tuinbonen uit de moestuin en een courgette die nét geoogst is? Dan is dit recept perfect. Deze zomerse pastasalade zit boordevol smaak en is heerlijk als lunch, picknickgerecht of makkelijke avondmaaltijd. En natuurlijk gebruiken we zoveel mogelijk uit eigen tuin!

🛒 Dit heb je nodig (voor 4-6 personen):
600 gram penne pasta
1 chorizoworst
2 uien
3 tenen knoflook
2 kleine courgettes (vers geoogst is het lekkerst!)
300 gram verse tuinbonen (gedopt gewicht)
100 gram rucola
1 pot rode pesto (of maak ‘m zelf!)
15 gram verse basilicum
Olijfolie
Peper & eventueel zout

👩‍🌾 Zo maak je het:
Pasta koken
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort koud en laat uitlekken.
Chorizo bakken
Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo krokant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en zet apart.
Groenten voorbereiden
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes. Verhit opnieuw wat olie in de pan en fruit de ui, knoflook en courgette zo’n 5 minuten tot ze zacht zijn.
Bonen en bladgroen klaarmaken
Heb je de tuinbonen al gedopt? Spoel ze dan kort onder koud water. Als je jonge bonen hebt, kun je ze zo gebruiken. Grof gesneden rucola en basilicum geven straks extra smaak en frisheid.
Alles mengen
Doe de pasta in een grote schaal. Roer de pesto erdoorheen. Voeg vervolgens de gebakken courgette, tuinbonen, chorizo, rucola en basilicum toe. Meng alles goed door elkaar.
Op smaak brengen
Proef en voeg peper en eventueel wat zout toe. Serveer lauwwarm of koud – net waar je zin in hebt.

🌿 Tip uit de moestuin:
Heb je zelf geen tuinbonen? Gebruik dan doperwten, sugar snaps of zelfs fijngesneden sperziebonen – ook lekker en net zo vers!

Wil je het helemaal moestuin-proof maken? Maak dan zelf een rode pesto met zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum en wat walnoten of pitten uit eigen tuin.

Eet smakelijk! 🌞🍝

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel