- 6 / 8 rode bieten
- 125 gram biologische spekblokjes
- 2 rode uien
- 1 appel
- 2 teentjes knoflook
- sap van een sinaasappel
- rasp van een halve sinaasappel
- 3 el balsamicoazijn
- 5 takjes tijm
- peper
- 3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de spekjes tot ze krokant zijn.
Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Kook ze even kort voor. Doe ze in een kom en voeg de balsamicoazijn, tijm het sap van de sinaasappel en en de olijfolie toe. Hussel de bietjes door elkaar.
Verdeel de bietjes in een ovenschaal.
Pel de uien en snij ze in ringen. Snij de appel in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan het geheel. Pers de knoflook uit en voeg dit toe.
Rooster de bietjes met balsamico in ongeveer 30 / 40 minuten gaar. Roer af en toe en dek wanneer het nodig is het halverwege af met folie.
Rasp een beetje schil van de sinaasappel en strooi dit over de bietjes. Eet smakelijk!