voor de curry :
2 stelen verse citroengras
1 theelepel tomatenpuree
4 geroosterde rode paprika’s
een hand vol verse koriander
2 rode pepers
2 knoflooktenen
1 ui
verse gember, ± 2 bij 2 centimeter
4 limoenbladen (gedroogd)
2 eetlepels olijfolie
1 à 2 eetlepels sojasaus
1 theelepel vissaus
1 theelepel sesamolie

voor de balletjes :
1 rode peper

3 cm gember
10 gr koriander
3 bosuien
3 tenen knoflook
500 gram rundergehakt
paneermeel naar wens
2 el sojasaus

1 ei

basmatirijst
200 gram peultjes
1 paksoi

Kook de witte rijst volgens de instructies. Fruit de knoflook en de ui zacht.
Snijd de uiteindes van de stelen citroengras eraf. Snijd vervolgens de stelen in kleine stukken.
Voeg het citroengras in een blender, samen met de tomatenpuree, gegrilde paprika’s, koriander, chilipeper, knoflooktenen en ui gefruit, verse gember en de limoenbladen toe. Mix Dit tot het goed fijn is.
Voeg nu de olijfolie, sojasaus, vissaus en sesamolie toe in de blender en mix een aantal minuten tot er een gladde pasta ontstaat.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de kleine gehaktballetjes even kort aan. Haal ze dan uit de pan en voeg hier de currypasta aan toe. Even 2 min smoren en voeg dan de kokosmelk en de gehaktballetjes toe.
Kook ondertussen de peultjes 5 min. Pak een koekenpan en bak de paksoi in wokolie.
Serveer het met basmati rijst.

 

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de winkel