Geïnspireerd door de curry van Jamie Oliver heb ik hier een eigen draai aangegeven
- 2 stelen verse citroengras
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 gegrilde rode paprika’s uit pot
- hand vol verse koriander
- 2 rode chilipeper
- 4 knoflooktenen
- 1 ui
- verse gember, ± 2 bij 2 centimeter
- 4 limoenbladen (gedroogd)
- 2 el. olijfolie
- 2 el. sojasaus
- 1 tl. vissaus
- 1 tl. sesamolie
- 4 grote roze meiraap-knollen
- 150 gram peultjes
- 400 gram kokosmelk
- 300 gram witte rijst
Kook de witte rijst volgens de instructies. Fruit de knoflook en de ui zacht.
Snijd de uiteindes van de stelen citroengras eraf. Snijd vervolgens de stelen in kleine stukken.
Voeg het citroengras in een blender, samen met de tomatenpuree, gegrilde paprika’s, koriander, chilipeper, knoflooktenen en ui gefruit, verse gember en de limoenbladen toe. Mix Dit tot het goed fijn is.
Voeg nu de olijfolie, sojasaus, vissaus en sesamolie toe in de blender en mix een aantal minuten tot er een gladde pasta ontstaat.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en voeg hier de currypasta aan toe.
Was de meirapen en schil deze. Snij ze in kleine blokjes en kook ze even kort voor min of 4.
Bak de kalkoenfilet blokjes even goed aan.
Doe de sugarsnaps en kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Zet nu het vuur zachter kook het langzaam een min. of 10.