Één rode ui in de keukenmachine fijn maken vervolgens licht fruiten in gezouten roomboter.
Eén zoete aardappel 🍠 in kleine blokjes en 4 stengels bleekselderij in stukjes van +|_ 5cm. even voorkoken.
Een pond (bv. Tasti) tomaten 🍅 🍅 🍅, drie puntpaprika’s (bv rood, oranje en geel), 4 st. bosworteltjes en een hele komkommer 🥒 in de keukenmachine fijnmaken, evt. ook één bolletje stemgember toevoegen in de keukenmachine.
Vervolgens alle ingrediënten inclusief de voorgekookte en fijngemaakte zoete aardappel met bleekselderij in één pan met het gefruite uitje lekker laten pruttelen.
Hieraan toevoegen, gemalen zwarte peper, paprikapoeder, kurkuma, gemalen laurier, gemalen komijn en één blokje kippenbouillon opgelost in een halve mok kokend water.
Twee eetlepels olijfolie, eerste persing, toevoegen en naar smaak sap van een limoentje.
Om het geheel iets te binden een krokant geroosterd wit broodje, ook fijnmaken in de (droge) keukenmachine toevoegen.
Uiteraard als het zogoed als klaar even proeven, indien nodig nog een snuifje zeezout toevoegen, naar vooral niet te veel zodat alle groenten smaken goed tot hun recht blijven komen. Naar wens kan bij het uitje ook één of twee teentjes knoflook 🧄 meegefruit worden.
Vervolgens af laten koelen en in de koelkast zetten. Het liefst één van te voren maken zodat de smaken nog beter tot hun recht komen.
Voor het opdienen van de koude Gazpacho versieren met fijn gesneden paprika, komkommer, rode ui en ringetjes bosui en evt. groen blaadje peterselie 🌿 of koriander of basilicum. En met natuurlijk mooie druppels olijfolie besprenkelen.
-disfrute de su comida-