4 grote kruimige aardappels
500 gram gehakt
2 wortels
1 rode peper
3 stengels bleekselderij
2 uien
5 tenen knoflook
1,5 tl komijn
1,5 tl gerookte paprika poeder
1 tl kaneel
1 bakje zure room
1 blikje tomatenpuree
15 gram verse koriander
800 gram tomatenblokjes uit blik
800 gram kidneybonen
Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Prik de aardappels rondom diep in met een vork en leg ze op de bakplaat. Bestrooien met zeezout. Pof ze in de oven ongeveer in 1 uur gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Schep met een schuimspaan het gehakt in een kom en zet apart. Fruit nu de uien en knoflook in het achtergebleven olie en voeg daarna de wortel en de stukjes bleekselderij toe.
Voeg de gemalen komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel, verse koriander en de tomatenpuree toe. Verwarm het mengsel een paar minuten tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het gehakt toe samen met de tomatensaus en laat het lekker even pruttelen mag best lang heel zacht op de fornuis staan. Snij de gepofte aardappels doormidden en duw ze beetje open. Schep de chili con carne erover. Garneer met de zure room, de rode pepers en het korianderblad. Leg limoenpartjes erbij.
Bron : Delicious recept van Donna Hay. Klein beetje naar mijn eigen smaak gemaakt.