500 gram gnocchi500 gram gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 chilipeper
6 cherry tomaatjes
5 kleine wortels
5 takjes basilicum
5 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
5 takjes oregano
1 blik tomaten blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 XL mozzarella
Gerookte paprika poeder
20 gram pecorino (geraspt)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze 2 min gaar. Goed afspoelen met koud water. Snipper de ui, knoflook, chilipeper en hak de verse kruiden fijn. (paar blaadjes basilicum apart houden).
Smoor dit langzaam in de pan.
Snij de paprika, courgette en aubergine in blokjes en rasp de wortels.
Voeg het gehakt, paprika, courgette, wortel en aubergine toe aan de pan en bak mee voor ongeveer 5 minuten. Blijf goed roeren. Breng op smaak met peper. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit nog even kort door. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat dit nog even 10 min zachtjes pruttelen. Voeg de Gnocchi toe en doe het in de ovenschaal. Snij de mozzarella in plakjes. De cherrytomaatjes in partjes en leg dit over de overschaal. Strooi de geraspte pecorino erover en zet het in de oven voor 15 min. Garneer het met een paar blaadjes basilicum.
Tip voor de vega : zonder vlees kan natuurlijk ook prima.