2 el olijfolie
4 braadworsten, in vieren
2 rode uien, in parten
1 venkel, in parten
140 g tomatenpuree
2 tl venkelzaad
690 g passata (1 fles)
bosje verse Italiaanse kruidenmix, bij elkaar gebonden
1 paddenstoelbouillonblokje
200 g palmkool zonder nerf, in stukjes (of neem gesneden boerenkool)
400 g cannellinibonen blik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
evt. aardappelpuree, voor erbij
Verhit de olijfolie in een stoofpan enbak de braadworsten rondom goud-bruin. Neem de worst uit de pan enhoud apart. Voeg de ui toe aan de panen bak 5 min. op halfhoog vuur glazig.Voeg de venkelparten toe aan en bakkort mee. Voeg de tomatenpuree enhet venkelzaad toe en bak ± 2 min.omscheppend mee. Voeg daarna depassata en het bosje kruiden toe.
Verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water, de worst en de boerenkool toe. Stoof 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan, voeg de laatste 5 min. de bonen toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de stoof met bijvoorbeeld aardappelpuree.
Bron : Deze Italiaanse bonenstoof komt uit het extra dikke Italië-nummer van Delicious! Ik heb zelf palmkool gebruikt ipv boerenkool omdat ik dat nou net lekker in de tuin had staan.