Bron : Flavour – Yotam Ottolenghi
1 kg courgettes, in dunne plakjes
85 ml olijfolie
6 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 el rozenharissa
1 rode chilipeper, fijngehakt
½ ingemaakte citroen, fijngehakt
1½ eetlepel citroensap
10 gr basilicum
Plaats een hapjespan met antiaanbaklaag op een medium pit en verwarm de olie en plakjes knoflook. Bak de knoflook in ± 4 minuten gaar en goudbruin maar pas op dat ze niet volledig bruin of krokant worden. Indien nodig zet je de pit iets zachter. Als de knoflook goed is neem je pan van de pit.
Schep je 3 eetlepels olie en de helft van de knoflook uit de pan en doe samen met de harissa, chilipeper, gezouten citroen en citroensap in een schaaltje. Roer door elkaar en zet opzij.
Plaats de pan terug op de pit, zet wat hoger en voeg de plakjes courgette samen met een ruime snuf zout bij de olie en knoflook. Schep de courgettes regelmatig om en bak in ± 18 minuten gaar met behoud van hun vorm. Het is niet de bedoeling dat de courgette bruin wordt, wel moeten ze lekker zacht zijn.
Roer de helft van de basilicum erdoor, schep in een schaal en verdeel het harissamengsel over de courgettes. Laat gedurende 15 minuten de smaken intrekken en garneer met de overgebleven basilicum.
Bron : Flavour – Yotam Ottolenghi