Zalmmoot (2 personen)
2 kleine aardappels
10 sugarsnaps
1 citroen
paar cherrytomaatjes
Kook de aardappels even een paar min en snij ze in plakjes. Pas een flinke stuk folie en leg hier 2 schijfjes citroen op. Dan de sugarsnaps en de aardappelschijfjes. Vervolgens de zalm met een dikke laag pesto.(zie hieronder het recept) Dan leg je de tomaatjes erop en vouw je het pakketje dicht. 20 min in de BBQ en klaar.
Voor de pesto heb ik palmkoolbladeren gebruikt maar je kan natuurlijk van alles hiervoor gebruiken.
Palmkoolpesto :
3 grote palmkoolbladeren
20 gram pijnboompitjes
30 / 50 gram Parmezaanse kaas
beetje citroensap
snufje peper
olijfolie naar wens
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Scheur de palmkoolbladeren in stukken zonder de steeltjes. Stop ze in de blender. 1 teen knoflook, parmezaan, olijfolie, peper en citroensap erbij. Pureer met de geraspte kaas tot de gewenste dikte.